Gran Canaria vakantie

Gran Canaria zon- en strandvakanties
Kras Vakantie Gran Canaria

Vakantie op Gran Canaria biedt heel veel mogelijkheden. De inspanning van het wandelen en watersporten kun je afwisselen met de ontspanning van het strand en de talloze uitgaansgelegenheden.
Gran Canaria is één van de grootste Canarische Eilanden en biedt veel afwisseling. Deze eilandengroep ligt voor de kust van Afrika maar hoort bij Spanje. In het noorden van Gran Canaria vindt u mooie groene valleien, die via een grillige bergwoestenij op het midden van het eiland overlopen in het drogere, kalere en warmere zuiden. Met een gemiddelde maximum temperatuur in de zomer van 26 graden heeft Gran Canaria een gematigd warm klimaat met zeer weinig regendagen. In de winter is de maximum temperatuur nog 20 graden. Het hele jaar door is het dus goed toeven op de Canarische zandstranden.

Het eiland Gran Canaria heeft een vulkanische oorsprong wat je nu nog terug ziet in de vorm van het eiland en de zwarte lavazandstranden. In het binnenland kun je geweldige wandelingen maken in de adembenemende rotslandschappen die gevormd zijn door het vulkanische gesteente. De hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria heeft een mooi oud centrum met de Santa Ana kathedraal en het Huis van Columbus, Casa de Colon, nu als museum gewijd aan Columbus en zijn ontdekkingsreizen.

Als je helemaal verzorgd op vakantie wilt, dan kun je kiezen voor de all inclusive vakantie Gran Canaria. Je boekt jouw vakantie inclusief eten en drinken in het hotel of resort en kunt vrijelijk gebruik maken van alle voorzieningen.
Kras heeft diverse bestemmingen met mooie accommodaties in het aanbod. In het zuiden zijn er de fraaie stranden van Playa des Inglés en het ernaast gelegen Maspalomas. Je kunt een reis kiezen inclusief huurauto, die vanaf jouw aankomst voor je klaar staat.
Een vakantie op Gran Canaria kun je ook beleven in combinatie met andere bestemmingen. Voor wie het ruime sop wil kiezen is een cruise inclusief Canarische Eilanden een buitenkans. Bij deze cruises meer je aan op de mooiste plekken in de Atlantische Oceaan en bezoek je onder andere ook Lanzarote, Tenerife en Madeira.

Kras Vakantie Gran Canaria

Sunweb Vakanties Gran Canaria

Voor de kust van Marokko ligt Gran Canaria de op één na grootste Canarische eiland. Door deze zuidelijke ligging profiteert Gran Canaria van een zeer grote zonzekerheid gedurende het gehele jaar, één van de redenen waarom dit eiland tot zo'n geliefde vakantiebestemming is uitgegroeid.
Tevens beschikt het eiland over heerlijke lange zandstranden, leuke badplaatsen en een schitterend en afwisselend achterland dat zeker het ontdekken waard is. Dat kun je bijvoorbeeld doen door middel van de schitterende eilandtour die de hostess voor je heeft samengesteld. Andere excursiemogelijkheden zijn onder andere een jeepsafari, een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas en een heerlijke boottocht bij ondergaande zon.

Bekijk de aanbiedingen van Sunweb Vakanties voor een heerlijke zonvakantie op Gran Canaria.

Sunweb vakantie Gran Canaria

Tui Reizen Gran Canaria

Zon, zee, goudgele stranden, prachtige natuur, waterparken en mooie bezienswaardigheden. Gran Canaria heeft het allemaal! Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit eiland zich tot één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa mag rekenen. In de hoofdstad Las Palmas kan men de koloniale Casa de Colon aanschouwen en in één van de vele bars heerlijke tapas eten. Zonliefhebbers strijken neer op één van de vele zandstranden, zoals het levendige Playa del Inglés en Playa Maspalomas. Laatstgenoemde is bekend om de zandduinen; hier waant men zich dan ook in een woestijn. Ook de moeite waard is een wandeling door de bergen in het binnenland van Gran Canaria. De schitterende uitzichten zullen jou zeker bekoren.

Tui reizen Gran Canaria